Terveyspalvelut järjestettävä kuntien yhteistyönä

Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestön johtokunnan kannanotto 18.2

Terveyspalvelut järjestettävä kuntien yhteistyönä

Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestö haluaa, että mikkeliläisten ja eteläsavolaisten sosiaali-ja terveyspalvelut erikoissairaanhoitoineen turvataan jatkossakin.

Kunnallisjärjestö yhtyy kuntaliiton teettämään tutkimukseen, jonka mukaan uudistuksissa on onnistuttu parhaiten silloin, kun kunnat ovat tehneet uudistuksia yhdessä, niiden välillä vallitsee luottamus sekä kaikki tuntevat hyötyvänsä yhteistyöstä.

Nykyiset sairaanhoitopiirit ovat osoittaneet erikoissairaanhoidossa toimivuutensa, eikä niiden purkuun ole järkevä lähteä ennenkuin selkeästi toimivampi vaihtoehto on näköpiirissä.

Sairaanhoitopiirien purkaminen ja omaisuuden jakaminen aiheuttavat jäsenkuntien välille riitoja ja keskuskaupungeille suuria kustannuksia, jos ne joutuvat lunastamaan sairaanhoitopiirien omaisuuden.

Etelä-Savossa kaikista parhaiten alueemme ihmisiä palvelee tilanne, jossa Etelä- ja Itä-Savon erikoissairaanhoito yhdistetään ja työnjaossa puretaan päällekkäisyydet sairaaloiden välillä. Yksikään kunta ei ole Etelä-Savossa riittävän vahva vastaamaan terveyspalvelujensa järjestämisestä. Järjestämisvastuu tulee kantaa kuntien yhteistyönä. Tämän vuoksi Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestö vetoaakin erityisesti Savonlinnan kaupungin edustajiin ja luottamushenkilöihin maakunnan keskinäisen yhteistyön tiivistämiseksi.

Seija Korhonen
Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestön puheenjohtaja
puh  050 545 6261,  0447942206

Vastaa